Tetszik egy fotó? Vásárlással és egyéb lehetőségekkel kapcsolatban írj nekem az alábbi elérhetőségeken: aquilaphoto.blog@gmail.com *** Do you like an image? For ordering a print or collaboration contact me via e-mail: aquilaphoto.blog@gmail.com

Prológus

- Prológus -

A nap ma is békésen tér nyugovóra Legford vára felett. A vár lakói szokásos teendőiket végzik, bár ezalól Arthur kivétel, aki egy favillával próbál kipiszkálni egy kardot a lépcső kövei közül. Mesterségét tekintve pék, így neki a malomban és a konyha körül lenne feladata. Csak nem arról álmodik, hogy egyszer ő is lovag lesz?
*
Peregrin nem rég ért vissza az erdei körútjáról, most a lépcsőn baktat felfelé, mert meghozta az útja során szerzett gyógyfüveket, gombákat, bogyókat. Peregrin egy kissé fura figura. Sok évvel ezelőtt még az Őrzők erdei népéhez tartozott, de mára már a királyi család szolgálatába állt és a vár állandó lakója. Senki sem tudja pontosan, mi a feladata. Azt beszélik a királynő szeme és füle a váron kívüli rengetegben. Ennek ellenére rendszeresen megfordul a konyhán alapanyagokkal, melyeket az erdőből gyűjtött. Legford mágusa után ő ismeri a legjobban a növényeket. Beszélik azt is, hogy több csatát is megjárt már és van, aki esküszik, hogy látta egyszer egy apródot vívni tanítani. Egyszóval, rejtélyes ember, kevesen ismerik igazán.
Még az éj leple előtt igyekszik mindenki visszajutni Legford biztonságos falai mögé, ám egy lovag és az apródja csak most indul esti őrjáratára. Lady Eira és apródja, Finnian a vár közvetlen környékét szokták körbejárni esténként, mivel a Forestmen-ek mostanában egyre közelebb merészkednek. A lovagnőnek és apródjának tehát az a feladata, hogy távol tartsák őket a várhoz tartozó földektől, jószágaitól és a kastély körül lakóktól. Eira a királynő egyetlen leánya és egyben a legfiatalabb lovag Legfordban. Csatában még nem járt, de talpraesettsége hamar alkalmassá tette az önálló feladatok ellátására. Tehetsége és kitartása révén méltán viseli a lovagi címet. Finnian néhány évvel fiatalabb, de elszántságán és szorgalmán ez mit sem változtat. Lady Eira feltétlen bizalmát élvezi, amit meg is hálál hűségével és fegyverhordozóhoz méltó szolgálattal.
*
De ki ez a két sötét alak a fa rejtekében? Zöld gúnyájuk és piros tollas kalapjuk rögtön elárulja, hogy a Brickenwood erdőben élő Őrzőkhöz tartoznak. A Brickenwood rengeteg az otthonuk, náluk jobban senki sem ismeri ezt a hatalmas, sűrű vadont. Sosem háborúztak királyi házakkal, nem szolgáltak egy uralkodót sem, viszont néha megkeserítik a nagyurak életét, mikor besurranva elcsennek ezt-azt. A hírhedt Robin Hood is közöttük élte le törvényen kívüli napjait. Az Őrzők népe azóta is tartja magát ahhoz, hogy szegénytől nem, csak gazdagoktól lopnak. Ezen javakból gyakran jut a királyság szegény polgárainak is, akik emiatt szimpatizálnak is velük.
Nade ilyen közel lopakodni Legfordhoz… Mi lesz ebből?

Leave a comment